Site icon Žijeme vedome?

TU a TERAZ

Views: 69

Pozorujem, že ľudia veľa rozprávajú o Tu a Teraz, ale nerozumejú o čo tu ide. Tu a teraz vnímajú ako stabilný bod v čase. Preto to nedokážu správne uchopiť. Čas je energia. Energia je v neustále činnosti, v neustálom toku. Čas je Tok. Tok Života. Žiadna veľká ručička, ktorá urobí kolečko na hodinkách, žiadny kalendár, ktorý po roku odhodíme do koša. Čas je prúd energie, v ktorom Žijeme.

Mnohí často cestujeme v aute. Ak chceme názorne vidieť Tok Času, tak pozrime dopredu. Vidíme tam budúcnosť, ktorá sa k nám približuje. Alebo my k nej…
Keď sa pozrieme do spätného zrkadla, vidíme v ňom už len minulosť. Vidíme to síce tu a teraz, ale vidíme to, čo už bolo. Je to už za nami. Nechajme to tam. To sa treba naučiť – nechať to tam. Nevenujme sa tomu. Venujme sa riadeniu auta, ktoré sa približuje k tomu, čo vidíme pred nami.

Mnohí však šoférujú svoje auto so zatvorenými očami. Tvrdiac, že žijú Tu a Teraz, vnímajú len sami seba. Nevedomky sú tak hrozbou pre svoje okolie, ktoré od nich bočí…

Tí vnímaví pochopili, a tým ostatným prajem, aby sa zastavili, otvorili oči, utreli sklá a spätné zrkadlá a opäť Žili v Čase Tu a Teraz.

S Láskou Milan

Exit mobile version