Žijeme vedome?

Zub času v prírode.

Views: 1

Príroda je zaujímavý fenomén. Nech sa deje čokoľvek, Príroda si vždy so všetkým poradila. Bolo to tak v minulosti, je to tak dnes a s istotou môžeme povedať, že to tak bude vždy. Pozrime si zopár fotografií na dokreslenie jej mocnej Sily, ktorá neochvejne víťazí v akomkoľvek Čase a Priestore. Táto Sila Prírody vládne bez ohľadu na to, čo si o nej myslíme my ľudia. My tu iba sme. Teraz. A správame sa ako deti, po ktorých naša Matka Príroda svojou večne pretrvávajúcou trpezlivou Silou robí to čo má – dáva všetko do harmónie. No asi nie podľa predstáv človeka…


To, čo je na nasledujúcich fotografiách, je tak trochu z iného uhla pohľadu, no tiež zaujímavé… aspoň podľa toho, čo tam vidíme.

Pohorie Shiprock sa nachádza v Navajo, San Juan County, Nové Mexiko. Pre ľudí z Navajo má Shiprock veľký význam, považujú horu za posvätné miesto a je významným centrom tradícií Navajo. Pohorie je opradené mnohými povesťami a legendami. Aká je pravda o vzniku a minulosti pohoria Shiprock, to sa už v našej dobe asi nedozvieme.

Exit mobile version