Žijeme vedome?

Zneužili drevorubačov, alebo to bolo inak?

Views: 2

Nie je to tak dávno, čo na našej planéte rástli obrovské stromy. Našťastie sa nepodarilo vyrúbať všetky a ešte aj dnes sa nájdu stromy, ktoré môžeme nazvať obrie. Prečo však v jednom čase padlo rozhodnutie vyrúbať všetky staré a vysoké stromy? Neboli poškodené, ani napadnuté škodcami… dôvod bol iný.

Možno sa raz dozvieme odpoveď na túto otázku. Dnes na ňu odpovedať nebudeme, aby sa to nepovažovalo za manipuláciu s vedomím. No keďže sa zachovali fotografie, ktoré sú dôkazom, že k tomu došlo, môžeme predpokladať, že to bolo pred menej ako 180 rokmi. Čo nezakrylo bahenné tsunami, vyhladil človek sám…

Vo wikipédii sa dočítame, že:
Najstaršiu fotografiu, ktorá sa zachovala dodnes, urobil v roku 1826 Francúz Joseph Nicéphore Niépce. A to boli naozaj prvé pokusy. Fotografie, ktoré uvidíte, boli vytvorené o pár rokov neskôr.

Ja chápem, že v tej dobe bol výrub nadmerne veľkých stromov vysvetlený inak. No to nemení nič na tom, že sa vyrúbali. Preto sú dnes na takmer celej planéte, lesy takmer rovnakého veku. O čo teda šlo? Fotografie vám na túto otázku neodpovedia, no zachytávajú proces, ktorý dokazuje, že v nedávnej minulosti boli stromy omnoho omnoho vyššie, ako dnes.






ZDROJ: Objavené v útrobách internetu.

Exit mobile version