Site icon Žijeme vedome?

Kráľovstvo krivých zrkadiel.

Views: 0

Či už to boli ezoterické školy v Mezopotánii, duchovné tradície Babylončanov a Asýrčanov, náboženstvá starovekého Egypta, tradičné kultúry starovekej Afriky, šamanské a domorodé tradície rozosiate po celom svete, Grécky mysticizmus a filozofia, gnostici, budhisti, taoisti, židia, moslimovia, staroverci, alebo kresťania, všetkých spája to isté. Túžba po Poznaní.

Najhlbšie duchovné vhľady dovolili vyznávačom týchto tradícii spojiť sa s Poznaním. S najvyšším Poznaním Bytia. Tam sa všetci stretli, v Jedinom Zdroji ľudskej Existencie, ktorému ľudia dali množstvo pomenovaní. A to ich rozdeľuje – nesúlad významov slov. Zdá sa, že okrem Božieho Kráľovstva a Životnej línie Ľudstva, je tu ešte aj kráľovstvo krivých zrkadiel. Zrkadiel, ktoré sú nástrojom, alebo pomôckou k pokrivenému odrazu skutočnej Reality. V tejto sieni krivých zrkadiel každý vidí niečo iné a inak si to vysvetľuje. Preto sú ľudia nedôverčiví k inému – novému výkladu. Vnútorne cítia, že to tak nemusí byť. Navyše pozerajú do svojho krivého zrkadla, ktoré robí svoju prácu dokonale. Zrkadlí skutočnosť a tvári sa, že úplne presne. A my veríme, že úplne presne vidíme a rozumieme Svetu. Napriek tomu, že vieme, že iní vidia Svet inak. A tiež tvrdia, že správne…

Keď už pochopíte, že stojíte pred krivým zrkadlom, nezabúdajte, že rovnako, ako pokrivene vidíte svoje okolie, vidí vaše okolie aj vás samotných. Ak to chcete zmeniť a žiť v Pravde, opustite kráľovstvo krivých zrkadiel. Možno bude pre vás Svet chvíľu neznámy a nepochopiteľný, no jednoznačne zostane pravdivý.

S úctou Milan

Exit mobile version