Site icon Žijeme vedome?

SLOVO a Ľudská Myseľ

Views: 22

Ľudská myseľ je ako úrodná pôda, do ktorej sú neustále zasievané semená. Semenami sú názory, pojmy, plány aj ciele. Už samotné SLOVO je semienko… a ľudská myseľ – tá je tak plodná! Dokáže všetko podporiť. V pozitívnom, aj negatívnom zmysle. Ide o to, ako máme Myseľ nastavenú.

Pamätáte, keď vám niekto povedal niečo, čo sa vás dotklo? Jeho slová ležali vo vašej mysli a klíčili tam veľmi dlhý čas? Určite áno, pozná to každý. Keď vidíme túto tajomnú Moc Slova, musíme si uvedomiť, aká veľká Sila vychádza z našich úst. Strach alebo pochybnosť zasiate do našej mysle vytvárajú nekonečné drámy udalostí. Slovo je ako kúzlo. Kúzlo, ktoré si nevedomí ľudia neuvedomujú, preto ho neustále opakujú netušiac, čo spôsobujú.

Slovom však vieme vyjadriť aj tvorivé schopnosti. Práve slovom vyjadríme – vyjavíme, čo cítime, na čo myslíme a čo chceme. Slovom začneme tvoriť naše sny a ciele. Prehovoríme, aby sme upútali pozornosť ďalších ľudí a dostali ich do tvorivého procesu.

Slovo nie je len zvukom, alebo písaným symbolom, je omnoho viac. Slovo je Sila, je to Moc, ktorú máme k vyjadrovaniu a komunikácii, k premýšľaniu a teda aj k vytváraniu situácií v našom živote. Dokážeme hovoriť. Dokážeme slovami opísať čo cítime, po čom túžime, čo chceme vytvoriť… ktorí iní tvorovia na našej planéte to dokážu? Ktorý tvor ešte takto tvorí?

Žijeme Vedome ?

Exit mobile version