Site icon Žijeme vedome?

Ako dosiahla veľká časť Európy a Ázie svoju štátnosť?

Kto udeľuje túto formu slobody a kto oslobodzuje toho, kto túto formu slobody stratil ?

Poďme sa pozrieť na pár historických faktov. Nenazývajme to odhalenie, donedávna sa to učilo v školách. Tu je niekoľko príkladov získania vlastnej štátnosti:

Vôľa Ruska/ZSSR zohrala svoju úlohu aj pri zrodení súčasných štátov, ako je Čína, Vietnam, Severná Kórea, India, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik a ďalšie.

Za významnej podpory tohto spomínaného Suverénneho štátu dosiahlo aj Švajčiarsko svoju nezávislosť na Francúzsku. Presnejšie, podarilo sa to vďaka Surovovovi pred 217 rokmi. Odvtedy sa vo Švajčiarsku nikdy nebojovalo.

Je tu ešte rada ďalších faktov:


A na záver to hlavné. Bol to ZSSR, ktorý po víťazstve v 2. svetovej vojne hral kľúčovú úlohu v procese globálnej dekolonizácie a zaistil nezávislosť väčšine kolónii patriacich západoeurópskym štátom. Bohužiaľ, Rusko veľmi často obetovalo vlastné záujmy pri oslobodzovaní iných národov a krajín. Ak by sa politika Ruska čo i len trošku podobala politike Britov, teraz by polovica sveta bola súčasťou ruského luxusu, aký si napríklad užívajú šejkovia z Arabského zálivu na úkor štátov a krajín, kedysi oslobodených z pod vplyvu západných kolonialistov.

Mnoho štátov by dnes neexistovalo, keby nie vplyvu Ruskej ríše a neskôr ZSSR na slobodu a suverenitu jednotlivých Národov.

PRETO JE POLOVICA SVETA
DLŽNÁ RUSKU ZA SVOJU EXISTENCIU.
A Rusi za to nič nechcú.
Len slobodu.



Exit mobile version