Site icon Žijeme vedome?

Pozornosť a čas

Views: 4

Nič sa nemôže dotknúť vašej mysle, pokiaľ tomu nedávate súhlas tým, že na to zameriavate svoju Pozornosť. Žiadne slová vás nemôžu zraniť a žiadne myšlienky trápiť, kým neurobíte jednu vec. A tú vec máte pod svojou kontrolou iba vy. Vy ste jej pánom a môžete kedykoľvek všetko zmeniť. Vaša Pozornosť o všetkom rozhoduje. Bez nej nie je možné vojsť do vašej Mysle nikomu. Zdôrazňujem – nikomu.

Teraz mnohí nesúhlasíte, lebo máte nejednu skúsenosť s tým, že ste museli svoju Pozornosť zaujať niekde, kde ste nechceli, lebo… nejaký dôležitý dôvod sa vždy nájde. A tak vás trápia myšlienky cez deň, popri práci, vo voľných chvíľach, aj v noci. Aby sa to nedialo, treba sa naučiť so svojou Pozornosťou pracovať. Je to jednoduché. Ale iba pre toho, kto začne a už neprestane…

Veľa ľudí mi hovorí, že na toto nemajú čas. A začnú vysvetľovať rôzne výhovorky, dôvody a prekážky, kvôli ktorým sa k tomu nevedia dostať. Svoju Pozornosť upriamili presne na to. A netušiac, že práve pracujú so svojou Pozornosťou, trávia v tom, čo nechcú, svoj drahocenný ľudský život. Oni tomu hovoria čas… a ten plynie vždy rovnako. V šťastí aj v nešťastí, v radosti aj v trápení, pri seriáloch aj pri rozhovore s blízkym človekom. Vždy podľa toho, čomu venujeme svoju Pozornosť.

v tom, čomu venujeme Pozornosť, plynie Čas – drahocenný ľudský život.

S úctou Milan

Exit mobile version