Site icon Žijeme vedome?

Zjednotenie so všetkými Silami Vesmíru

Views: 87

Existuje množstvo druhov Samádhi, ktoré popisujú staroveké tradície. Preto nie je nutné držať sa pomenovania, ale postupu, ktorý vedie k výsledkom. A výsledok môže byť Moksa, Satori, Samádhi, Kensho, Nirodha, Nirvána…

Samádhi je však staroveký výraz v Sanskrite. Používa sa vo Védickej tradícii, Jóginskej tradícii, či v Sánkhya tradícii. Všetky tri staroveké tradície popisujú Samádhi rovnako. Dosiahnutie stavu Samadhi je oslobodenie Vedomia od celku Matrice Sveta a Mysle.

Samádhi neobsahuje žiadnu koncepciu, naopak, pre jej pochopenie a nadobudnutie je nutné odhodiť akékoľvek konceptuálne myslenie.

Rôzne náboženstvá používajú rôzne slová na pomenovanie zjednotenia sa s Bohom. Veď aj samotné slovo náboženstvo znamená smerovanie na Boha. Aj latinský výraz religare znamená zjednotiť sa. Relígia je zjednotenie. Môžeme len veriť, že zakladatelia relígií tým chceli vyjadriť zjednotenie sa s Bohom, pretože dnes relígie jasne poukazujú len na zjednotenie spoločného názoru na Boha.

Lakotský svätec a šaman Čierny jeleň, popísal Samádhi takto:
„Prioritou v každej činnosti je mier. To je to, čo prichádza do duší ľudí, keď si uvedomujú svoj vzťah a svoje zjednotenie s Vesmírom a jeho Silami. To je to, čo prichádza do duší ľudí, keď si uvedomujú, že v centre tohto Vesmíru prebýva Veľký Duch a centrum tohto Vesmíru je všade… je v každom z nás.“

Je nemožné necítiť mier, keď si uvedomujeme zjednotenie s Vesmírom a jeho Silami. Kto v sebe mier necíti, ešte nedosiahol zjednotenie. Potrebuje zdolať úzkosť, strach, závisť, nenávisť, žiarlivosť a hnev. Našťastie má Človek jednu božiu vlastnosť – zdolať všetko naraz.

Vtedy prichádza zjednotenie so všetkými Silami Vesmíru.

Žijeme Vedome ?

Exit mobile version