Site icon Žijeme vedome?

Kľúče a kódy

Views: 277


,,Písmeno je kľúč. Slovo je kód.
Kto má kľúče a pozná kódy,

vojde do Priestranstva…”


Komunikácia dnešnej doby je veľmi povrchná. Zmenili sa pôvodné významy slov, odstránili sa pôvodné písmená z abecedy, azbuky, bukvice, či hlaholiky. Používame nesprávne slová na vyjadrovanie sa a potom sa čudujeme, že si ľudia nerozumejú. Alebo že nám nerozumejú deti, ktoré počujú niečo úplne iné, než im my povieme. My rozprávame s deťmi slovami, ktorých význam oni chápu inak, ako my. A keďže si myslíme, že my sme tí múdrejší, nastavíme ich na významy, ktoré my chceme, aby počuli.

Pravda je dnes ukrytá viac, než to bolo kedykoľvek predtým.
Ak sú písmená kľúče a slová sú kódy,
tak situácia je dnes taká:
Máme síce kľúče, no nie všetky. Sme si istí, že poznáme kódy, no tie nám niekto zmenil. A my si myslíme, že máme tie správne.

Pri komunikácii to až tak veľký problém nerobí. Treba síce dlhšie vysvetľovať, ale tí, čo sa pochopiť a dohodnúť chcú, to nakoniec zvládnu. Len to chce omnoho viac energie, ktorú sme mohli využiť osožnejšie. Skutočný problém je v niečom inom!

Slovo je kód. Kód na tvorenie reality. Ak nám niekto zmenil kódy, ak nám niekto zmenil pôvodné významy slov na tie súčasné, alebo ak vôbec netušíme, čo ktoré slovo tvorí, tvoríme v realite okolo seba niečo, čo určite nebolo našim zámerom.

Zamýšľajme sa viac nad tým, čo hovoríme, komu to hovoríme a čo tým chceme dosiahnuť. Každé slovo totiž nesie v sebe kód, ktorý VIE VYTVORIŤ V REALITE to, na čo je určené. Ste si istí, že chcete, aby sa to stalo, keď nepoznáte ten správny význam slova? Naozaj ?

Žijeme Vedome ?

Exit mobile version