Získajte viac informácií o obrábaní čínskych jaskýň pred 2 000 rokmi

Views: 0

Podľa vedcov boli jaskyne Longyu vytvorené pred viac ako dvetisíc rokmi. Najúžasnejšie je, že sa nenašli žiadne historické záznamy (okrem dvoch vtedajších básní) o tvorcoch a okolnostiach týchto jaskýň. Nikto netušil o ich existencii až do roku 1992, keď na ne náhodou narazili čínski poľnohospodári. V dedine, na malom kopci, bolo veľa malých rybníkov. Farmári odtiaľ používali vodu vo svojom každodennom živote. Ale potom si všimli, že v niektorých vodných plochách boli ryby a v iných – nie. To priťahovalo ich pozornosť. Začali sa vykopávky a bolo objavené úžasné podsvetie, ktoré spochybňovalo primitívny vývoj starovekého ľudstva.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Oficiálna veda sa však vo svojej verzii nevzdáva. Tu je popis toho, ako popisuje nástroje a metódu budovania tejto nádhery:

„Na základe prieskumu na mieste je vysoko pravdepodobné, že jaskyne boli vytvorené pomocou kamenných alebo železných nástrojov a kladív. Zhora nadol a vrstvu po vrstve. Tiež sa predpokladá, že kladivá boli vyrobené z tvrdého dreva. O spôsoboch vyrezávania sa zatiaľ nenašli nijaké informácie. Je známe, že kameň môže významne znížiť svoju pevnosť a tvrdosť, ak je namočený vo vode. Túto vlastnosť mohli využívať starí ľudia. Povrch skaly zvlhčili pozdĺž vodorovných línií a zvislých zákrut. Potom vznikli podmienky na dlabanie železným sekáčom pozdĺž mokrých línií. Počas zatĺkania sekáča do skaly mohol každý človek ľavou rukou držať dláto a pravou rukou držať drevené kladivo. Takto vznikli ryhované výtlačky. “

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Všeobecne sa to ukázalo nie príliš presvedčivé.
Je rozumnejšie predpokladať, že jaskyne boli vytvorené pomocou strojov, a nie ručne. Ale ak je vek jaskýň niekoľko tisíc rokov starý, potom už môžeme hovoriť o aktivitách starej vysoko rozvinutej civilizácie.

Tieto jaskyne sa nachádzajú v blízkosti malej dediny v provincii Zhejiang v južnej Číne a predstavujú veľkolepý a skvostný svet tajomnej minulosti našej planéty.

Momentálne sa našlo 45 jaskýň, z toho 36 je vykopaných. Uskutočnili sa rozsiahle práce, ktoré sa z rozsahu stali jedným z najväčších archeologických projektov na svete. Pri výskume bolo odstránených takmer milión metrov kubických bahna a kameňov, čo je štyridsaťdva percent z objemu Veľkej pyramídy v Gíze.

Očko: Tajomstvo starodávnych čínskych jaskýň Longyou | CEZ OKNO

Mimochodom, jaskyne Longyu nie sú jediným jaskynným systémom v týchto končinách. Existuje ďalšie miesto, rovnaké ako Longyu, ktoré je vzdialené 40 kilometrov. A zatiaľ môžu byť podľa predbežných odhadov susedné jaskyne ešte väčšie. Je pozoruhodné, že tieto dva podzemné systémy majú podobné stopy po neznámych mechanizmoch, pomocou ktorých boli vytvorené tajomné jaskyne.

Vynára sa úplne prirodzená otázka – prečo neboli objavené skôr? Pozrime sa, ako vyzerajú jaskyne pri pohľade z úrovne terénu.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Tento malý rybník je vlastne vstupom do jaskyne. Veľmi dobré maskovanie, nie? Jaskyne boli naplnené vodou a zostali skryté pred zrakmi tisíce rokov. V niektorých jaskyniach je na dne v hĺbke 5 – 8 metrov stále veľa zeme. Len čo sa všetko vyjasní, kto vie, čo nás tam ešte môže zaujímať.

Jaskyne Longyu sú teda obrovské. Priemerná podlahová plocha jednej jaskyne je viac ako 1 000 metrov štvorcových. Výška jaskýň dosahuje tridsať metrov, teda desaťposchodovú budovu. A celková plocha všetkých jaskýň presahuje 30 tisíc metrov štvorcových – päť futbalových ihrísk. Skutočne neuveriteľná štruktúra.

Očko: Tajomstvo starodávnych čínskych jaskýň Longyou | CEZ OKNO

A po rokoch niet ani stopy ani dôkazov, kam by sa dostalo také obrovské množstvo kamenných zvyškov, ktoré sa počas výstavby vyhĺbili zo zeme. V blízkosti nie je ani stopa po nijakej robotníckej osade, ktorá by bola nevyhnutne postavená pri takýchto rozsiahlych prácach.

Všetky jaskyne si po 2 000 rokoch úplne zachovali svoju štrukturálnu integritu.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Tu je schéma ukazujúca, ako vyzerá hlavná plachta. Pomocou moderného vybavenia sa nám podarilo tieto podzemné jaskyne preskúmať a zabezpečiť, aby ich výstavba bola mimoriadne presná a dobre naplánovaná. Jaskyne susedia navzájom horizontálne aj vertikálne. Hrúbka stien medzi jaskyňami sa líši, ale susedné steny sú vždy rovnaké. Najtenšia stena má hrúbku pol metra.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Toto je 3D pohľad na jaskyňu. Ako dosiahli starodávni stavitelia takú presnosť pred dvetisíc rokmi? To sa očividne nerobí kladivom a sekáčom. Prečo a prečo vôbec vznikla táto podzemná stavba a aké slúžili obdĺžnikové vchody, ktoré sú dnes zatopené?

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Celá štruktúra týchto jaskýň dokazuje použitie pokročilých technických poznatkov, veľmi podobných dnešným technológiám diaľkového prieskumu Zeme.

Je to proste úžasné.

Tu je potrebné objasniť dve veci: po prvé, reliéfy na stenách a stĺpoch nie sú pôvodné. Bohužiaľ, miestni ich po roku 1992 vyrobili z cementu ako „turistické atrakcie“. Je škoda, že zničili pôvodný povrch. Okrem toho sú klenuté tunely spájajúce jaskyne bohužiaľ novinkou, ktorú miestni obyvatelia vyrobili aj pre turistov. Vzhľad stĺpov s ich postavami preto miestni vyrobili tak, aby zodpovedal pôvodným stopám.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Odborníci na celom svete boli zmätení zložitosťou a presnosťou jaskýň Longyu, čo viedlo k mnohým otázkam, na ktoré zatiaľ nikto nebol schopný odpovedať. Kto postavil jaskyne Longyu? Aká technológia bola použitá pri ich stavbe? Ako stavbári vyťažili a a kam prepravili tony vytesanej skaly? Všetci súhlasia s tým, že ktokoľvek tieto jaskyne postavil, mal pokročilé znalosti porovnateľné s modernými technológiami.

Jednou z najzaujímavejších a najťažších otázok je, prečo boli tieto jaskyne pôvodne postavené. Pokúsime sa vytvoriť hypotézu zameraním na dve veci: chodníky tajomných nástrojov a neobvykle veľké schody.

Každá jaskyňa je od podlahy po strop pokrytá rovnakými stopami, ktoré po sebe zanechali neznáme starodávne nástroje, ktoré vyzerajú ako séria paralelných pásov širokých asi 60 cm. Rozsah diela je zarážajúci. Je ťažké si predstaviť, koľko ľudských zdrojov a pravdepodobne desaťročia pracovných síl je na to potrebných.

Z ľavých stôp je zrejmé, že neboli vytvorené pomocou ručného náradia, ako sú dláta a krompáče. Staroveké pamiatky ako Yanshan, Baalbek a Petra majú tiež stopy po neznámych obrábacích strojoch spred tisíc rokov, ktoré sú veľmi podobné stopám po moderných obrábacích strojoch.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet
soľná jaskyňa

Skúsme to porovnať vizuálne.

Pozrime sa na soľnú baňu z 19. – 20. storočia vo východnej Európe a jaskyne Longyu. Vidíte, aké podobné sú čiary rovnobežných značiek? Tu je ďalšie porovnanie tej istej soľnej bane.

jaskyňa Longyu

Teraz si porovnajme stopy po nástrojoch, ktoré zanechali moderné rotačné frézy, so značkami v jaskyniach Longyu. Stopy nástrojov sú celkom identické. Stopy, ktoré zanechali ťažobné stroje, sú veľmi podobné stopám po nástrojoch, ktoré vidíme v jaskyniach Longyu. A stopy nástroja v jaskyniach Longyu majú zase veľmi podobné znaky ako iné starodávne pamiatky, a to tak v uniformite, ako aj v rozsahu stavby.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Tieto presné značky nikdy nemohli byť vyrobené pomocou ručného náradia a zreteľne sa podobali značkám stroja. Aj keby ste sa nerozrezali, ale iba ste namaľovali tieto značky na steny, stále by neboli také konzistentné. Nehovoriac o tom, že sa ich snažíte ručne vyrezávať do pieskovca. Tu je video, ktoré ukazuje, ako funguje ťažobný stroj. Vidíme, že prekonané oblasti sú veľmi podobné v stopách, ktoré zostali k jaskyniam Longyu.

Preto sa dá s istotou povedať, že jaskyne Longyu sú ďalším príkladom použitia strojovej technológie v staroveku.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Teraz si povieme niečo o schodoch.

Ak chcete vstúpiť do jaskýň, musíte prejsť štvorcovým otvorom asi 20 metrov štvorcových. Z tohto vchodu vedie schodisko. Rozdiel vo výške je asi 4 – 5 metrov. Súhlaste, pre človeka to nie je veľmi obyčajný schodík.

Teraz je tu nainštalované moderné schodisko, pretože staré sa nezachovalo. Možno sa niekedy používali drevené alebo kovové schody, ktoré sa časom zrútili. Ale stopa sa nenašla.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Ale pôvodné kamenné schodisko sa zachovalo. A tiež sa veľmi líši od tých, na ktoré sme zvyknutí. Je veľmi veľký, priemerná výška kroku je 60 cm, čo je 3 a polkrát viac ako dnes bežné stúpanie. Je veľmi zaujímavé, že schody na ňom nie sú rovné, ale sklonené a skôr strmé. Jedná sa o kombináciu moderného schodiska, ale so svahom. Možno boli vyrobené tak, aby pomáhali odstraňovať kamenistú pôdu?

Ak predpokladáme, že jaskyne boli postavené pomocou strojov, potom sa dá predpokladať, že vstupy do jaskýň a schody mohli byť postavené nielen pre ľudí, ale aj pre prechod ich technológie.

Mohlo by však obrovské schodisko znamenať, že starí ľudia, ktorí stavali a využívali jaskyne Longyu na niektoré zo svojich účelov, boli trikrát vyšší ako moderní dospelí? Prečo nie.

Hádanky staroveku.  Tento tajomný svet

Nebudeme schopní odpovedať na otázku, ako boli tieto neuveriteľné jaskyne postavené, ak sa obmedzíme iba na oficiálny predpoklad, že všetko bolo vykonané pomocou ručného náradia a manuálnej práce pred 2 000 rokmi. Musíme otvoriť svoju myseľ a pripustiť možnosť, že prehistorické civilizácie aktívne používali sofistikovanú technológiu na stavbu týchto nevysvetliteľných skvelých miest. 

Či už je to čínsky Longyu, egyptská Gíza alebo mexický Teotihuacan. Mnoho vecí sa dá vysvetliť, ak prekročíte zákazy oficiálnej vedy. Koniec koncov, tajomstvá často zostávajú zahalené v oblakoch nevedomosti a strachu, pretože vedci odmietajú myslieť mimo krabicu.



Zdroj: https://etm-club.site/podrobnee-o-mashinnoj-obrabotke-kitajskih-peshher-2000-let-nazad/

Pozorujem a obdivujem
s akou ľahkosťou sa mení Svet.
Čo bolo – niet a nové sa chystá.
Nikdy tá istá doba nepríde.
Keď niečo odíde prichádza nové.
A aké Zdroje človek použil,
taký má život, aby žil a sa poučil…

Kontakt

vedome@zijemevedome.sk

Rytierska doba

- His Majesty Alexander -

Najnovšie články

  • All Post
  • MINULOSŤ
  • MOZAIKA MÚDROSTI
  • Nezaradené
  • O SILE SLOVA
  • RYTIERSKA DOBA
  • Z HLBÍN POZNANIA
  • Z MYSLENIA
  • ZAUJÍMAVOSTI
  • ZDRAVÝ ŽIVOT
    •   Back
    • Človek
    • Príroda
    • Svet
    •   Back
    • Rytierska etika
    • Rytierska súčasnosť
    • His Majesty Alexander
    • Z minulosti Rádov
    • Úsvit
    •   Back
    • Prehistorická minulosť
    • Pred našim letopočtom
    • Náš letopočet
    • Posledných 300 rokov
    •   Back
    • Poznanie z línie Života
    • O Vesmírnych Konoch
    • Stará Vieronauka Slovenská
    •   Back
    • Slová Slovanov
    • Sila slova
    •   Back
    • Z mojich zápiskov
    • Z mojich veršov
    • Zamyslenia Mysle
    • Zamyslenia Ducha
    •   Back
    • Zdravý pohyb
    • Zdravé telo
    • Zdravá duša
    • Zásady spoločenského správania
    •   Back
    • Zbierka príbehov
    • Zbierka múdrosti Predkov
    • Zbierka rozprávok
Edit Template

Z myslenia

O sile slova

Mozaika múdrosti

Zaujímavosti

Zdravý život

Z hlbín poznania

Minulosť

Rytierska doba

© Copyright 2023, Žijeme Vedome. Všetky práva vyhradené.